Doporučuji
Kontakt

Libor Macháč

tel.: 725864886

kontakt formou SZ

15.9.2013

Zdravím u mého druhého reportu z lovu, tentokrát z prostředí Beskyd, z řeky Bečvy.

Počasí poslední dobou rybářum nepřeje, prší a je celkově nevlídno. Co však nevoní nám rybářům, naopak prospívá našim pstruhovým řekám na Severní Moravě. Hladiny řek se zvedly a změnily barvu z téměř křištálově čisté na kafebarvu. 

Přes to všechno jsem se rozhodl navštívit mou oblíbenou Bečvu v obcích Ústí-Hovězí-Huslenky-Halenkov.

Navázal jsem #10 PTN spolu s #14 PTN a nahodil. Lov nezačal zrovna dobře, při druhém náhozu se mi zamotala sestava a strávil jsem 10minut rozmotáváním. Po chvilce nadávání na své "hloupé" ruce jsem konečně začal lovit. Po 10 minutách první úspěch v podobě potočáka těsně kolem míry. Dobře naladěn jsem pokračoval v lovu, po 30 minutách bez záběru jsem si řekl že bude nejlepší změnit loviště. Přejel jsem tedy výše. Zaparkoval a připravil se k lovu. Výsledek byl podobný, po prochytání zrhuba 400m řeky bez kontaktu s rybou jsem si řekl, že musí být něco špatně. Vyměnil jsem PTN #10 za velikost 14 a na přívěs přidal #18 baetis nymph. A v tu ráno to začalo. začal jsem tahat z vody spoustu lipánů, bohužel menších velikostí a podařilo se i pár pstruhu hrubě přes 30cm. 

Po skončení lovu jsem si prošel řečiště abych zjsitil, co za hmyzáky plave ve vodě. Našel jsem larvu chrostíka, baetisku a ještě jednu jepici, kterou jsem zatím neklasifikoval, každopádně byla celá dočerna s hnědým "páskem" přes thorax.

Suma sumárum jsem si nakonec docela dobře zachytal, a zjistil jem, že velikost nástrahy má obrovský vliv na úspěch, který jsem doteď docela podceňoval.

Mějte se, 

Machy

 

Průměrná známka: žádná

Komentář ke článku (0)